All on 4

All on 4  ili metoda „sve na 4“  je suvremeno implantološko rješenje za nedostatak zubi u cijeloj gornjoj čeljusti, cijeloj donjoj čeljusti ili nedostatak zubi obiju čeljusti.  Kao što i samo ime metode sugerira radi se o postupku koji na samo 4 implantata na brzi i efikasan način rješava problem potpune bezubosti čeljusti. 

All on 4 je fiksna metoda što znači da je u pitanju ugradnja mosta koji je čvrsto pričvršćen za 4 zubna implantata koji pruža osjećaj pravih zubi te značajno poboljšava samopouzdanje osobe, žvakanje i estetiku osmijeha. U većini slučajeva cjelokupan zahvat se  izvršava u jednom danu, što pacijentu omogućava brz oporavak. 

Funkcionalnost i estetika čeljusti  nisu narušeni za vrijeme zacjeljivanja jer pacijent dobija privremeni zubni most, a kada prođe period zacjeljivanja postavlja se trajni most od visokoestetskog materijala. 

Ovaj postupak je jedinstvena procedura u implantologiji koja omogućava kvalitetno i dugotrajno rješenje na samo četiri zubna implantata koja u potpunosti rehabilitiraju bezubu gornju ili donju čeljust.

ALL ON 4 UGRADNJA I OPORAVAK

Ugradnja zubnih implantata za All on 4 metodu izvodi se u lokalnoj anesteziji, što znači da je u potpunosti bezbolna i sigurna za pacijenta. Prije same ugradnje izrađuje se 3D snimka čeljusti kako bi se utvrdilo stanje kosti, odnosno gustoća i volumen kosti i položaj sinusa ukoliko se radi o gornjoj čeljusti te položaj mandibularnog živca, ukoliko se radi o donjoj čeljusti. Detaljna analiza 3D snimke je ključni i nezaobilazni korak planiranja implantološke terapije. 

Nakon analize pristupa se operativnom dijelu zahvata pri kojemu se dva implantata postavljaju u prednjem dijelu čeljusti pod kutom od 90 stupnjeva  dok se preostala dva implantata postavljaju u stražnji dio čeljusti pod kutem od 45 stupnjeva. Po završetku operativnog dijela zahvata sve je spremno za ugradnju privremenog mosta koji će pacijentu omogućiti normalno svakodnevno funkcioniranje dok traje faza cijeljenja. 

Pacijenti se brzo oporavljaju od operacijskog zahvata, ali za konačni rad nužno je pričekati srastanje implantata s okolnom kosti koje za gornju čeljust traje do 3 mjeseca, a za donju do 5 mjeseci. Nakon oporavka i srastanja implantata s čeljusnom kosti pristupa se izrađivanju trajnog protetskog nadomjestka koji u potpunosti zadovoljava estetske i funkcionalne kriterije.

Radno vrijeme
Pon – Pet 8:00 – 20:00
Sub 8:00 – 13:00

Telefon:+385 95 244 4777
Email: sidental.hr@gmail.com
Adresa: Cesta dr. Franje Tuđmana 864,
Kaštel Stari, Splitsko-Dalmatinska, Croatia