zubni-implantati

Zubni
implantati

Je li zubni implantat najbolje rješenje za nedostatak zuba?

Od kojeg materijala se izrađuju zubni implantati?

Zubni implantat je umjetni nadomjestak izrađen od  visokokvalitetnog titanija koji se ugrađuje u čeljusnu kost kako bi zamijenio korijen zuba koji nedostaje.

Visokokvalitetni titanij spada u kategoriju biokompatibilnih materijala što znači da u organizmu ne izazivaju nikakvu neželjenu reakciju što ga čini idealnim materijalom za umjetne nadomjestke ne samo zubi nego i ostalih umjetnih nadomjestaka kao npr. umjetni kuk. 

Važno je napomenuti da zubni implantat koji je izgrađen od visokokvalitetnog titanija nema magnetna svojstva te je u potpunosti siguran za pretrage kao što su magnetna rezonanca i CT.

zubni-implantati
zubni-implantati

Proces ugradnje zubnog implantata

Ugradnja zubnog implantata je u potpunosti bezbolan postupak koji se izvodi pod lokalnom anestezijom. Zahvaljujući detaljnoj pripremi i analizi operativni

zahvat ugradnje zubnog implantata  je brz, bezbolan i siguran zahvat s 97% uspješnosti. 

Razlikujemo 2 osnovna načina ugradnje implantata. 

Prvi način je ugradnja implantata odmah po gubitku zuba. U šupljinu koja ostane u čeljusti nakon vađenja zuba ugrađuje se implantat koji odgovara toj šupljini. Ova vrsta ugradnje implantata naziva se još i imedijatna implantacija. Prednosti imedijatne ugradnje zubnog implantata su brži završetak terapije zbog kraćeg trajanja cijeljenja. Važno je naglasiti da nisu svi pacijenti kandidati za imedijatnu ugradnju zubnog implantata. Da bismo uopće mogli pristupiti ovom načinu ugradnje moramo imati dovoljnu količinu preostale kosti i ta kost ne smije biti inficirana ili zahvaćena upalnim procesom. 

zubni-implantati

Drugi način ugradnje implantata koji se češće upotrebljava je tkz. odgođeni način ugradnje zubnog implantata. U ovom načinu prvo pristupamo vađenju zuba i pripremi čeljusne kosti za ugradnju implantata te idemo u fazu prirodnog

cijeljenja koja traje 3 mjeseca za gornju čeljust i 5 mjeseci za donju čeljust. Nakon što je čeljusna kost prirodno zacijelila kreće su u samu ugradnju zubnog implantata. U oba slučaja nakon ugradnje zubnog implantata  potrebno je pričekati 3 mjeseca kako bi se implantat sjedinio s čeljusnom kosti. 

Dok implantat u potpunosti ne sraste s kosti pacijent nosi privremene zube koji mu omogućuju normalno svakodnevno funkcioniranje.

Kad zubni implantati srastu s kosti, oni funkcioniraju jednako kao prirodni zubi. U potpunosti zamjenjuju zube koji nedostaju te vraćaju osjećaj samopouzdanja i podižu kvalitetu cjelokupnog života.

Radno vrijeme
Pon – Pet 8:00 – 20:00
Sub 8:00 – 13:00

Telefon:+385 95 244 4777
Email: sidental.hr@gmail.com
Adresa: Cesta dr. Franje Tuđmana 864,
Kaštel Stari, Splitsko-Dalmatinska, Croatia